menu sluiten
Terug naar overzicht

Ria Bouwhuis

Diëtist,

Ontmoet Ria

Wat goed dat jij mij opzoekt! Mogelijk wil je weten wat voeding voor je kan betekenen of zoek je naar bevestiging of je de meest handige/optimale keuzes maakt voor jouw klachten / problematieken? Of misschien kom je zoveel informatie tegen bij het zoeken dat het er niet duidelijker op wordt/zelfs onduidelijker van wordt. Graag help ik je verder!

Als orthomoleculair diëtist ben ik gewend om op zoek te gaan naar de achterliggende oorzaken. Oorzaken van klachten, van hele duidelijk tot misschien minder duidelijke klachten. Voeding speelt hierin een hele belangrijk rol. Met de juiste voedingskeuzes, passend bij jou als persoon, kan een groot verschil worden gemaakt. Want iedereen is anders en wat voor de ene persoon goed werkt kan bij de ander juist voor klachten geven/zorgen. Het liefst houd ik mij bezig met klachten die te maken hebben met de spijsvertering en de darmen. Dat klinkt misschien raar, maar een goede gezondheid staat of valt met hoe je spijsvertering werkt en hoe de darmflora in elkaar steekt. Daar in de darmen gebeurt heel veel en er is veel winst in te behalen merk ik steeds vaker. Voeding is de basis hierin en daar kijken we dan ook altijd als eerste naar. Mocht het aanpassen van de voeding in specifieke gevallen onvoldoende zijn dan kan ik adviezen geven in het inzetten van specifieke supplementen, verder onderzoek naar de darmflora, intolerantie onderzoeken enz. Kortom, als je denkt dat ik met mijn visie en adviezen waarde kan toevoegen aan jouw gezondheid dan ga ik graag met je aan de slag.

De dietist

De diëtist in regio Amstelland kan adviezen/ behandelingen geven in de volgende situatie: Gezonde basisvoeding voor alle leeftijdsgroepen, Overgewicht, Ondergewicht, Ongewenst gewichtsverlies, DM2, Astma/ COPD, Verhoogde bloeddruk, Verhoogd Cholesterol, Maag/darm problematieken, voedselovergevoeligheid, Fodmap-dieet, Koolhydraat beperkt dieet, vegetarische voeding, plantaardig dieet, veganistische voeding, mediterraan dieet/blue zones dieet, (amateur) sport en voeding, intermittent fasting. Daarnaast hebben sommige diëtisten hun eigen specialisaties.

Specialisaties

  • Orthomoleculaire voeding
  • Prikkelbare darm syndroom

Neem contact op

Praktijk gegevens

Ria Bouwhuis orthomoleculair diëtistWieger Bruinlaan 8A
1422 CB UIthoorn
Telefoonnummer: 0613235134 Website: www.riabouwhuis.nl

Aangesloten bij

WSV: Uithoorn