menu sluiten
Terug naar overzicht

Marit Spijker

Diëtist,

Ontmoet Marit

Zorg op maat Wat ik belangrijk vind als diëtist is het bieden van zorg op maat. Elk mens is uniek en heeft zijn of haar eigen gewoontes. Helaas passen sommige gewoontes niet binnen een gezonde leefstijl. Het is daarom belangrijk samen tot een voedingsadvies te komen. Het afleren van deze (eet)gewoontes gaat niet vanzelf. Daarom bied ik, naast persoonlijke voedingsadviezen en tips, ook intensieve coaching aan tijdens de behandeling, zodat we samen jouw ideale en gezonde eet- en leefpatroon bereiken.

Motivatie als sleutel tot succes
Het draait niet alleen om de juiste voedingsadviezen tijdens de behandeling. Een nieuwe gewoonte aanleren duurt namelijk 66 dagen. Zie dit maar eens vol te houden! Hier heb je veel discipline voor nodig, wat voort komt uit motivatie (waarvoor en waarom doe ik dit?). Samen bekijken we wat jou motiveert, inspireert en welke (kleine) doelen we kunnen halen. Dit met als doel: het aanleren van nieuw gedrag (leefstijl) en deze behouden.

Passie voor het vak
Hippocrates (de Griekse grondlegger van de westerse geneeskunde) zei ooit: ‘Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn voeding’. Een visie waarin ik zeker geloof. Vaak zie ik mensen met een verhoogd cholesterol-, bloedsuiker en/of verhoogde bloeddruk. Door juist het voedingspatroon aan te passen, kunnen mensen hun medicatie verminderen! Uiteraard zijn niet alle ziektes en aandoeningen te genezen met voeding.

Als diëtist werk ik met passie aan jouw gezondheid. Ik kijk juist naar de mogelijkheden in plaats van wat je niet meer zou mogen eten en drinken. Daarnaast is het een dankbaar beroep. Zeker wanneer je ziet dat cliënten beter worden of blij zijn met hun behaalde resultaten. Dat gun ik ook jou.

Specialisaties

  • Astma / copd
  • Diabetes mellitus
  • Hypoglykemie
  • Ouderenzorg
  • Zwangerschapsdiabetes

Neem contact op

Telefoonnummer: 023-5573344

Praktijk gegevens

Voedingsadviesbureau de WinterGezondheidscentrum Kudelstaart
Boerhavehof 7
1433 JJ Kudelstaart
Telefoonnummer: 023-5573344 Website: dewinter.nl

Aangesloten bij