menu sluiten
Terug naar overzicht

Karin Hekman

Fysiotherapeut,

Ontmoet Karin

Hoi, Ik ben Karin, fysio-manueeltherapeut en extended scope specialist voor schouderzorg. Ik ben opgeleid in het VU medisch centrum en hebt heb in 2017 het schoudercentrum gestart. Het schoudercentrum is een interdisciplinair paramedisch centrum waar daadwerkelijk tussen verschillende disciplines wordt samengewerkt en gecommuniceerd. Denk aan ergotherapie, fysiotherapie en psychologie en wekelijkse interdisciplinaire overlegmomenten. Alle medewerkers zijn superspecialisten op het gebied van de schouder. Daarnaast verrichten we echografie ter ondersteuning van onze klinische diagnostiek. Ik werk een dag in de week als consulent op de schouderpoli in het Medisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam.

U kunt patiƫnten met persisterende schouderpijn, of impactvolle schouderklachten met of zonder verwijzing, naar het schoudercentrum in Amstelveen sturen. We zullen komen tot een diagnose en een behandeladvies. We nemen contact op met de huidige behandelaar voor overleg en afstemming waar en of de behandeling het best zou kunnen plaatsvinden.

In 2008 heb ik het Schoudernetwerk Amsterdam opgezet en ben nu bestuursvoorzitter van SchouderNetwerken Nederland. Ik ben fervent voorstander van interdisciplinaire en intercollegiale samenwerking en ben bezig met projecten binnen de 1,5 lijn schouderzorg.

Naast schouderzorg ben ik actief in het lesgeven binnen de traumatologie/orthopedie (erfenis vanuit de VU) en houd mij bezig met onderzoek in samenwerking met het Expertisecentrum voor Schouder en elleboog in het OLVG in Amsterdam. Onderwerpen die mij bijzonder interesseren: schouderinstabiliteit, neuralgische amyotrofie.

Specialisaties

  • Echodiagnostiek
  • Manuele therapie
  • Neurologische revalidatie
  • Trauma fysiotherapie

Neem contact op

Telefoonnummer: 020 214 1011

Praktijk gegevens

Schouder Centrum IBC AmstellandVeteranenlaan 1
1183 DL Amstelveen
Telefoonnummer: 085 048 4161Website: www.schoudercentrumibc.nl

Aangesloten bij

WSV: Bankras