menu sluiten
Terug naar Zorgprogramma’s

Welzijn op recept

Preventie,

Jullie zien veel mensen met psychosociale klachten op jullie spreekuur. Vaak kan voor deze klachten geen medische oorzaak gevonden worden. Denk dan eens aan Welzijn op Recept. Een eenvoudig concept dat nu al een groot succes blijkt. Een doorverwijzing vanuit de eerstelijnszorg naar een welzijnscoach werkt beter dan ‘het traditionele pilletje’.

Klachten als vermoeidheid. Pijn in de nek. Stress. Angst en somberheid hebben lang niet altijd een medische oorzaak. Vaak spelen onderliggende sociaal maatschappelijke problemen een rol, zoals overlijden van een partner, verlies van werk, eenzaamheid etc. Via Welzijn op Recept worden patiënten verwezen naar de welzijnscoach.

Wat doet de welzijnscoach?

In een of meerdere gesprekken bespreekt de patiënt wat hij/zij wil gaan doen. De welzijnscoach weet precies wat er in de buurt te doen is en helpt je om een activiteit te vinden die past. De coach helpt ook met het aanmelden voor de activiteit. Vind de persoon het fijn dat de coach de eerste keer meegaat naar de activiteit, dan is dat ook mogelijk.