menu sluiten
Terug naar Zorgprogramma’s

Orthopedie

Preventie,

Ruim 1,5 miljoen mensen in Nederland ervaren klachten aan het bewegingsapparaat en ondervinden daar dagelijks last van. Dat is ook niet zo vreemd, want we worden steeds ouder. Het gaat om klachten aan de schouder, nek, heup, knie of lage rugpijn. Vervelende klachten, maar deze zijn wel vaak te verhelpen.

Streven is om zinnige en zuinige zorg te leveren voor patiënten met een klacht aan het bewegingsapparaat in één van de vijf meest voorkomende orthopedische klachtengebieden. De incidentie van orthopedische klachten binnen huisartsenpraktijken verschilt binnen een wijk doorgaans weinig. Met gebruik van dezelfde richtlijnen, is de inter dokter variatie van medisch handelen is echter vaak vrij groot. Huisartsen en fysiotherapeuten trekken gezamenlijk met elkaar op. De patiënt staat centraal. Vertrekpunt is een gezamenlijke multidisciplinaire scholing op basis van wetenschappelijke evidentie.

Orthopedie - pijnlijke knie

Er zijn patiënt profielen ontwikkeld voor de vijf meest voorkomende orthopedische klachtengebieden. Deze dienen als basis ter bepaling van de gewenste route van verwijzen. De samenwerkende zorgverleners stemmen onderling af wie welke zorgtaken uitvoert. Dit draagt bij aan een éénduidige wijze van benaderen van de patiënt. Door de patiënt zo snel mogelijk bij de juiste zorgverlener onder te brengen voor de juiste behandeling wordt onder- of overbehandeling voorkomen.

Contactpersonen

  • Amstelland Zorg