menu sluiten
Terug naar Zorgprogramma’s

Cardio Vasculair Risico Management (CVRM)

Persoonsgerichte zorg,

Hart- en vaatziekten zijn een belangrijke doodsoorzaak in Nederland. Cardiovasculair risicomanagement (CVRM) richt zich op het voorkomen of vertragen van eerste of nieuwe manifestaties en complicaties van hart- en vaatziekten. Het zorgprogramma CVRM draait om de patiënt met een (verhoogd risico op) hart- en vaatziekte.

Op maat gemaakte zorg voor twee patiëntengroepen:

Elk mens is uniek. Daarom wordt het zorgprogramma afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt. Zo ontstaat het persoonlijk zorgplan.

  • Patiënten die al een hart- of vaatziekte hebben, bijv. angina pectoris, een hartinfarct, een TIA of beroerte (CVA), vernauwing in de beenslagaders (etalagebenen).
  • Patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, bijv. patiënten met een verhoogde bloeddruk of een verhoogd cholesterol

Doel

Het programma richt zich op het controleren en verminderen van allerlei factoren die het risico op een (herhaling van) een hart- en vaatziekte verhogen. Hierbij moet onder andere gedacht worden aan te hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, roken, overgewicht, slechte nieren en stress. Patiënten die nog onder behandeling zijn bij de specialist in het ziekenhuis voor hun hart- of vaatziekte kunnen helaas niet deelnemen aan het zorgprogramma.

De geprotocolleerde zorg wordt geleverd door:

  • Huisarts
  • Praktijkondersteuner
  • Doktersassistente

Regionale afspraken