menu sluiten

De gecombineerde leefstijl interventie, is dat iets voor jou?

De gecombineerde leefstijl interventie (GLI) is gericht op het verminderen van overgewicht en het inrichten van een gezondere leefstijl. Je gaat aan de slag met gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. Verschillende zorgprofessionals kunnen je hierbij helpen. Denk aan dietisten, fysiotherapeuten en leefstijl coaches. Zij kunnen dat individueel of in teamverband doen.


Hoelang duurt het programma?

Beide programma’s (Cool en Slimmer) duren 2 jaar. Ze bestaan uit een basisprogramma en een onderhoudsfase. Het basisprogramma duurt 6 maanden tot 1 jaar. Dit hangt af van het programma dat je volgt. Daarin stel je doelen en werk je aan het veranderen van je voedingspatroon, beweegpatroon en gedrag. Dit gebeurt in individuele sessies en groepssessies. Hierna volgt een onderhoudsfase met regelmatige terugkom- of monitoring momenten.


Kom ik in aanmerking?

De GLI is bedoeld voor volwassenen die een matig of sterk verhoogd gezondheidsrisico hebben, dat samenhangt met gewicht. Het gaat hier om:

  • Overgewicht met een BMI boven de 30
  • Overgewicht met een BMI boven de 25 plus en één van de volgende ziektebeelden: COPD, astma, suikerziekte of een te hoge nuchtere suiker, hart en/of vaataandoeningen, slaapapneu, artrose.

Wat gaat het mij kosten?

U kunt kosteloos deelnemen aan de GLI. Het wordt vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op uw eigen risico.